Over mij

Mijn naam is Marielle Beks..


Op 4 juli 1974 zag ik het levenslicht.
Een paars geboortekaartje was best apart in die tijd, paars staat voor spiritualiteit en in die tijd hadden mijn ouders nog nooit van dit woord gehoord, laat staat de betekenis hiervan.
Wanneer je mijn geboortegetal bij elkaar optelt kom je uit op 5, in de numerologie staat dit voor vrijheid, voor mij van ontzettend grote waarde en tevens wordt in Amerika op deze dag de onafhankelijkheid gevierd.

Als kind voelde ik me altijd al anders, waarom wist ik niet.
Ik was erg gevoelig voor de nonverbale communicatie en betrok alles op mezelf waardoor het grootste gedeelte van mijn jeugd is gekenmerkt door onzekerheid.
Dit heeft erg veel consequenties gehad voor de latere keuzes in mijn leven.
Even nog deelgenomen aan de voorrondes voor een politieopleiding maar daar ging ik de 2e ronde uit doordat de prikkels een te groot probleem waren.
Naarmate ik ouder werd, werd het steeds lastiger om overeind te blijven in een maatschappij vol verwachtingen, druk en prikkels.
Mijn lijf stond 24/7 op flight or fightstand, de onrust gierde door mijn lijf.
Ik raakte behoorlijk met mezelf in de knoop want begreep mezelf niet meer, functioneerde niet meer.
Mijn gevoelswereld was niet meer te volgen.
Toen ik in 2005 zo overprikkeld raakte van alles wat ik zag en voelde en daar zo ontzettend ziek van werdt met zoveel hoofdpijn, de arts een ambulance stuurde en na 3 dagen ziekenhuis (gelukkig) niets afwijkends gevonden werd, is het me allemaal duidelijk geworden.
Mijn extreme sensitiviteit (hsp) speelde grote parten, zodanig dat een "normaal" leven leiden niet mogelijk was en nog steeds ervaar ik dit zo.
De weg die ik heb afgelegd om te komen waar ik nu ben hebben diepe sporen achtergelaten en heeft vooral bestaan uit vechten en vluchten, vallen en opstaan in de breedste zin van het woord.
Door vele keren te vallen en net iets vaker op te staan zijn er vele figuurlijke kwartjes gevallen.
Door deze kwartjes telkens weer op te rapen ben ik een innerlijk rijk mens geworden.

Ik probeer dat kleine schakeltje te zijn in dat grote geheel, het verschil proberen te maken in een maatschappij die voor velen al moeilijk genoeg is om in overeind te blijven, kortom gewoon het verspreiden van een beetje menselijkheid...